En glädjens och sorgens helg…

Ja, det var fantastiskt att följa prinsens bröllop igår! Är lite löjligt rojalistisk ibland- vet inte om det har med åldern att göra! Men det är vackert! ( och dessutom var det ju extremt modernt…kanske lite väl modernt för min smak! ) Men en och annan tår föll under dagen och kvällen!

Det sorgliga har varit den tragiska händelsen med den 17 åriga flickan Lisa…antagligen mördad, som man nu funnit. Det har verkligen fått en att tänka efter hur snabbt allt kan förändras. Att ingenting kan tas för givet. Ingenting är som man tror det är. Måste vara fruktansvärt för familj och vänner att råka ut för detta. Hoppas verkligen vi får veta varför och hur detta kunde ske, och att de skyldiga får de straff de förtjänar.

När sedan man sedan fick veta att hjälten MAGNUS HÄRENSTAM gått bort, ja då blev det verkligen ledsamt…är uppvuxen med ” Fem myror är fler är fyra elefanter” och nu finns varken Magnus, Brasse eller Eva kvar…en stor del av min och tusentals andras barndoms favoriter är borta, borta för evigt och det känns så oerhört sorgligt.

Ja, vi lever NU- det gäller att ta vara på tiden och inte fundera för mycket på allt hemskt och sorgligt som sker.

Tänker inte skriva CARPE DIEM som avslutning…;-)

MEN, ni vet vad jag menar- var rädd om livet var ni än är och gör!

Ha en fin söndag!

kram

Anna

Advertisements

7 thoughts on “En glädjens och sorgens helg…

 1. Tittade också på bröllopet-Prinsen är bara såå fin, Vilket tal han höll till sin Sofia! Det var helt fantastiskt.
  OCH jag håller med angående på flickan och Magnus Härenstam. Man blir galen när man tänker på vad som hänt med flickan, fruktansvärt helt enkelt.
  Magnus var en som alltid funnits där- som Brasse också gjorde. Tråkigt att båda nu är borta.

 2. Så här är det – livets tråd är skör. Det behöver inte alltid handla om döden, man kan ju mista kära ändå. Men det där med Lisa… så fruktansvärt orättvist och brutalt och onödigt… nä, det finns inga ord som kan beskriva vad man känner… uppgivenhet, sorg, avsky?

  Härligt med prinsbröllopet, följdes också här! Men smolket i glädjebägaren var ju Magnus bortgång. Nu får han roa sina vänner där i himlen i stället.
  Kram till dig!

  • Ja, jag tror att Magnus har det toppen där han är!!! alla som gått före som väntar på honom!
   Lisa- ja, man är mållös- men samtidigt hoppfull- så många människor som gått samman för att leta, hjälpa och stötta. Ja, egentligen hela svenska folket. Alla har varit berörda av detta…att en 17 årig tjej, mitt i den svenska idyllen, påväg hem ifrån sitt sommarjobb, en vecka innan hon tog examen, ska behöva försvinna och dö på detta sätt…..
   Det är för jävligt helt enkelt.
   Läser just en bok på temat- tand för tand- öga för löga.
   Det är verkligen en stor MORALISK fråga- men ibland undrar man….
   Skulle nog kunnat göra både det ena och andra om det gällt mitt barn…
   Vad gäller prinsen- dom har tydligen inte synts till sedan festen!!! Antagligen på väg till något härligt resmål!!!

 3. Ja, det var mycket känslor igår! Stod själv vid Grand Hotel och såg när det tjusiga bröllopsparet kom åkande i vagnen, fick ögonkontakt också (kändes det som i alla fall). Såg idag reprisen på vigseln, fn jag började nästan böla av lycka!

  Sen får man se att Magnus gått bort, otroligt tråkigt och ledsamt. Visst är Magnus, Brasse och Eva mina stora hjältar och nu är alla uppe i himlen. Hoppas ni har det bra där uppe, kan tänka mig det:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s