Självhushåll!

Nu har jag gjort eget knäcke och mjukost! Nästa steg kanske är höns! Undrar om man får ha kyckling på balkongen! 😉

( made my own crispbread and cheese! Next step might be chicken! I wonder if its allowed to keep chicken on a balcony! 😉 )

Advertisements

26 thoughts on “Självhushåll!

  1. Knäcket är gott, jag har också gjort. Du måste bygga ett hus för kycklingen och spisen för värmen. Hur söt är det, kycklingen sitter där och tittar på spisen .:-)

  2. Jag köper gärna ost … och skulle kanske vilja i smyg baka eget knäcke … men jag gör det inte av rn lathet … förlåt, men knäcke är ju inte så dyrt att köpa … dock kan ost vara dyrt. vilket fall som helst så är tanken om hemkakt knäcke, super gott! 😉

    • Jag gör det mest för att jag tycker det är så roligt- det blir som en hobby det där med mat…kanske inte den allra nyttigaste hobbyn men ack så rolig!
      Och det är verkligen inte billigt att göra eget knäcke. Trodde det skulle vara bättre ekonomiskt- men dom där fröerna är ju svindyra….:-( men mjukosten kostar inte många kronor!

  3. Vet inte om det är så lyckat med kyllingar på balkongen! Men det skulle ju vara bekvämt och nära till maten! 🙂

      • Yep… Its very basic though.

        Ingredients
        300g/10½oz lukewarm water (note liquid is weighed)
        420g/scant 15oz wholemeal spelt flour
        100g/3½oz light rye or other fine-milled flour, e.g. emmer
        10g/¼oz easy-bake yeast
        10g/¼oz fine salt
        3 tsp whole cumin seeds
        Put all the ingredients in a bowl and mix together well until you have a dry dough.
        Transfer to a plastic container, cover with a lid and leave to become active — about one hour. Put the container in the fridge and leave for at least five hours, or overnight.
        Preheat the oven to 220C/425F/Gas 7. To make large, round crispbreads, divide the dough into 50g pieces and roll between your hands to make spheres.
        Roll each one out into a very thin disc. Place on the baking sheet, repeat until the sheet is full and bake for four to eight minutes, until crisp and slightly coloured.
        To make the small ones, roll one piece of dough out very thinly and use cutters to shape the crispbreads. Bake as before. These will keep for weeks in a tin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s