Det finns få saker som gör mig så RASANDE som

när jag läser och ser på nyheterna hur våra gamla pensionärer inte kan leva på sina pensioner.

HUR I HELVETE HAR DET BLIVIT I SVERIGE?

Att så många äldre pensionärer måste gå till hjälporganisationer och kyrkor för att få ett mål lagat mat om dagen. VA??? Man tror ju inte att det är sant…. Önskar så att man kunde göra något-ja, jobba som volontär går ju- det gör jag redan- men att man kunder göra något politiskt eftersom det är där man måste börja. Att de som jobbat hela sina liv, betalt skatt och nu på ålderns höst inte ska ha råd att äta? Blev lika RASANDE när jag hörde om hur den äldre kvinnan fått kämpa för att få hjälp att komma ur sin lägenhet någon gång i veckan. Eller när de som är gamla och sjuka och inget hellre vill än komma på äldre boende- blir nekade…

Läste detta i något inlägg på nätet:

“Sätt de gamla i fängelse och de kriminella på äldreboenden! Då får de gamla möjlighet till bad, hobbys och utevistelse. Ingen kan stjäla ifrån dem, de får fri kost och logi, tv och underhållning och de får pengar istället för att tvingas betala. De kriminella  får kall mat, inga pengar, vara helt ensamma, få lyset släckt klockan 20:00 och duscha en gång i veckan.”

Tycker att det säger allt…

Man måste antagligen se till att begå brott när det närmar sig ålderns höst….annars går det åt helvete för en….

Advertisements

21 thoughts on “Det finns få saker som gör mig så RASANDE som

 1. JÄKLAR VILKET BRA INLÄGG- DET KOPIERAR JAG PÅ DIREKTEN. HÅLLER HELT MED DET ÄR FRUKTANSVÄRT HUR DET STÅR TILL I SAMHÅLLET.

 2. Ja, det är konstigt att något som borde vara så självklart kan bli så galet. Det är ju tack vare dem som vi andra kan ha det bra. De är ju de som har byggt grunden till det. Så tacksamma är vi….suck!

 3. Anna, det är ingen ide att hetsa upp sig. Såhär är det idag….lika bra att skita i allt och bara låta det blir som det blir….( men det är vidrigt )

   • Jag hörde just en diskussion om färdtjänst, där det klagas för dåligt lönsamhet för taxiförare så de tar andra hämtningar på gatan än att åker på att hämta gamla och sjuka. Politikerna tyckte INTE att de fick för lite betalt. Han var upprymd över vilken bra avtal de kammade hem där de lyckades spara mycket pengar för kommunen ( och till den egna lönen som ofta höjs, och den egna pensionen när det dags att avsluta det hela. Gärna i förtid.)

 4. Är det verkligen så illa?! Jag vet att otroligt mycket har förändrats på de tolv år jag varit borta, men … Har de lagt ner hemtjänsten, bidragssystemet och alltihop? Socialen?! Borta?

  Här i Nordamerika är ju systemet lite olikt Sveriges, så det är därför man ser så många åldringar som jobbar fortfarande. Framför allt ställen som Walmart och liknande … små tanter som absolut är väl uppe i sjuttioårsåldern … för att få det att gå ihop. Jag tror att här är det ofta kvinnor som är illa ute — som har varit hemma och tagit hand om familjen. Se’n blir de änkor och får bara vanlig ålderspension för de har aldrig jobbat ute i yrkeslivet. Då blir det tufft att få ihop till hyran och allting annat.

 5. Är tyvärr ganska lika i Finland… också många unga som inte får pengarna att räcka till – inte ens fastän de har jobb och inga lyxvanor… Börjar bli klasskillnader och finns många fattigdomsfällor.

 6. It is much the same situation here in the USA since many companies (even the big ones) are making it hard to get a retirement pension or any health benefits. And to make it worse, we have a really crazy political system that makes it impossible to elect anyone who can change the situation.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s